Kim Jong-un … s-a „bombardat” singur!

1476
17
DISTRIBUIȚI
Kim-Jong-decembie-2017
Kim-Jong-decembie-2017

Kim Jong-un S-A BOMBARDAT SINGUR!

O rachetă lansată de regimul de la Phenian a căzut dintr-o eroare tehnică peste o localitate nord-coreeană, în luna aprilie, anul trecut.

Coreea de Nord a testat în șase rânduri, anul trecut, un nou tip de rachetă balistică cu rază medie de acțiune. Primele trei încercări s-au soldat cu eșecuri. In unul dintre acestea racheta prăbușindu-se peste un oraș flat nu departe de locul lansării.

Imagini pentru racheta Hwasong-12
racheta Hwasong-12
Regimul de la Phenian a realizat al treilea test cu racheta Hwasong-12 pe 28 aprilie 2017. Aceasta a căzut în teritoriul nord-coreean, când prima treaptă a propulsorului său s-a defectat după numai un minut de zbor. Scria The Diplomat, citând surse guvernamentale americane la curent cu programele de dezvoltare ale armelor nord-coreene.

În luna iulie, la un spectacol festiv organizat în cinstea reușitei lansării rachetei balistice intercontinentale Hwasong-14 (model dezvoltat din Hwasong-12), regimul de la Phenian a difuzat o lungă serie de imagini. Acestea ilustrau istoria programului balistic al Coreei de Nord, din perioada lui Kim Jong-il (tatăl liderului actual) și până azi.

Imagini pentru Hwasong-14
Hwasong-14

Spre sfârșitul slide-show-lui, prezentat în ordine cronologică, au fost incluse imagini cu Kim Jong-un participând la cele trei lansări eșuate.

Proporțiile reale ale distrugerilor nu se cunosc

Bazându-se pe aceste imagini, Dave Schmerler, specialist în geolocație și cercetător asociat la Centrul James Martin pentru Studii de Neproliferare din Monterey și Ankit Panda, expert în afaceri externe și senior editor la The Diplomat, au putut identifica locul de lansare și punctul de impact ale testului din 28 aprilie.

Racheta a fost lansată de la Poligonul Puk Chang și a căzut pe ceea ce pare să fie un complex industrial sau agricol din orașul nord-coreean Tok Chon.

Deoarece racheta propulsată cu combustibil lichid nu a explodat în zbor, este foarte plauzibil că aceasta a explodat la contactul cu solul, provocând distrugeri considerabile.

Proporțiile reale ale distrugerilor nu se cunosc, însă imaginile din satelit arată diferențe clare între imaginile complexului surprinse înainte și de după ce racheta a lovit solul.

După un test reușit cu racheta Hwasong-12, în luna mai, Coreea de Nord a lansat noua armă, Hwasong -14. Aceasta a survolat pe deasupra capitalei Phenian și a Japoniei, aceasta prăbușindu-se apoi în Oceanul Pacific.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here