Ungur premiat pentru promovarea românismului!

1301
33
DISTRIBUIȚI
Stapani la noi acasa
Stapani la noi acasa

Ungur premiat pentru promovarea românismului! A adus încă 46.000 de vizualizări la clipul „Stăpâni la noi acasă”!

Cetăţeanul român de naţionalitatea maghiară CSAKA TAMAS TOMI primeşte o inedită diplomă din partea Asociaţiei Culturale EU CRED. La asta se alatura şi producătorii clipului „Stăpâni la noi acasă” (VESTEA.net şi TURN tv). Felicitari pentru promovarea românismului. Pentru asta este acest Ungur premiat.

SCOATEŢI STEAGUL LA VEDERE ŞI-N ŢINUTUL SECUIESC

Mai exact, e vorba de o Diplomă de Recunoştinţă care i-a fost decernată lui CSAKA TAMAS TOMI din Harghita <<pentru CONTRIBUŢIA DEOSEBITĂ adusă la PROMOVAREA FOARTE EFICIENTĂ (peste 46.000 vizualizări la postarea lui) a clipului „Stăpâni la noi acasă“ care conţine mesajul „SCOATEŢI STEAGUL LA VEDERE ŞI-N ŢINUTUL SECUIESC>>.

Pentru oricine înţelege că în internetul de azi o postare seriosă adună mai greu impact decât mesaje, fotografiile sau clipurile facile (3 câini care joacă şotronul). Faptul că respectivul maghiar a reuşit capacitarea celor 46.000 de view-uri într-o zi şi jumătate chiar este o informaţie importantă.

Duminică noaptea, după mai bine de 24 de ore de la postare, Csaka avea deja peste 26.000 de view-uri. Luni dimineaţă a tot crescut, 29.000, apoi peste 30.000 şi, pe la prânz, capacitase deja peste 46.000 de vizualizări. Foarte mult pentru doar o zi şi jumătate de la postare.

Apoi postarea lui Csaka a fost stearsă. Ceea ce înseamnă că ori respectivul furios şi-a dat seama. Ori cineva i-a deschis ochii că efectul mesajului său serveşte cauzei celor care au realizat clipul.

Nu ar fi rău dacă SRI ar monitoriza astfel de derapaje care încalcă Constituţia României

Tot ca fapt divers, duminică seara (la momentul 26.000 views), la respectiva postare erau 340 de share. Şi la postarea lui Csaka şi la shareuri erau, evident, multe comentarii, unele care incitau la ura de rasa. La nerespectarea autonomiei sau independenţei României (nu ar fi rău dacă SRI ar monitoriza astfel de derapaje care încalcă Constituţia României).

Nu le mai publicăm aici pentru că nu e greu de intuit cei care spun, de exemplu, că „Românii sunt stăpâni la Dorohoi şi Bucureşti nu în Ţinutul Secuiesc” sau că „Ţinutul Secuiesc nu e România!”.

Desigur, evident, cei care au produs clipul (artiştii şi producătorii) au fost definiţi drept „Banda din Carpaţi”.

Marius Coşerariu, preşedintele Asociaţiei Culturale EU CRED

De ce s-a ajuns totuşi la diplomă. Explică Marius Coşerariu, preşedintele Asociaţiei Culturale EU CRED: „Iniţial când am văzut postarea acestui domn care spunea că şi cântecul şi versurile sunt o mizerie am fost nedumerit.

De ce mizerie când versurile spun că steagul României trebuie respectat în orice colţ al ţării! Apoi am observat că – deşi nu asta a fost intenţia lui – acest domn practic serveste intereselor noastre, ca acest mesaj să ajungă la cât mai mulţi români, indiferent de etnia lor.

Desi a şters între timp postarea cu clipul nostru noi îi mulţumim pentru serviciile aduse

Chiar dacă a şters între timp postarea cu clipul nostru noi îi mulţumim pentru serviciile aduse. Mai ales că e vorba de un clip produs fără nicio idee preconcepută că ar trebui să-l vadă numai românii sau altceva de genul acesta.

Îi oferim acestui domn această diplomă cu mulţumirile noastre. Deocamdata doar în format digital şi îl aşteptăm în frumosul judeţ Neamţ să i-o dăm şi în format fizic, printată şi pusă în ramă”.

STĂPÂNI LA NOI ACASĂ Grupul Folk EU CRED

STĂPÂNI LA NOI ACASĂGrupul Folk EU CRED – Cristina Marin, Marius CoşerariuMuzica – Marius CoserariuVersuri – Elena Anghel (poezia VATRA ROMÂNEASCĂ)****Sursa – Turn TV (https://youtu.be/oVgnROg3XWA)

Posted by Valorile Romaniei on Dienstag, 16. Januar 2018

Postarea originala a clipului, pe pagina de facebook a TURN tv are deja peste 76.000 de view, alte 46.000 sunt pe postarea de pe pagina lui Rares Bogdan, alte 28.000 la postarea a unei fane a clipului etc.

La toate aceste vizualizari, romanul de etnie maghiar [a dus] intr/un timp record această zestre important de încă peste 46.000 de oameni la care a ajuns mesajul din clip.

Reamintim ca sursa melodiei este poezia scrisa superb de catre Elena Anghel in confluente.org

VATRA ROMÂNEASCĂ

„Nori de ploaie se adună
Dinspre Cluj spre Odorhei.
Uni vor să ne impună
Să jucăm cum cântă ei.

Minţile au luat-o razna;
Umblă zvonul deşănţat
Că-n Harghita şi Covasna
Vor să facă „stat” în Stat !

S-a udat de lacrimi pragul;
În Cristuru e prăpăd!
Imnul românesc şi steagul
Nu se-aud şi nu se văd !

Crişul, Mureşul, Târnava
Poartă jalea în aval.
Nesfârşită e gâlceava;
Nu e linişte-n Ardeal.

Munţii stau să răbufnească;
Fiebe galbenul podiş!
Vatra sfântă strămoşească
E tăiată-n curmeziş.

Se anunţă o furtună
Cu efect devastator:
Impostorii vor să pună
Pe cultură sigla lor.

Atmosfera prevesteşte
Un pericol iminent!
Tot ce sună româneşte
Capătă un alt accent.

Graiul nostru plâns pe vetre,
Legănat de cărărui,
E lovit mereu cu pietre
Ca un pom al nimănui…

Nu lăsaţi ca vorbitorii
Altor limbi pe-acest pământ,
Să ne umble prin istorii
Şi să muşte din cuvânt!

Neamul Românesc nu piere;
Dacii încă mai trăiesc!
Scoateţi steagul la vedere
Şi-n Ţinutul Secuiesc!

De pe stâncile străbune
Decebal ne dă curaj!
Faceţi imnul să răsune
Peste Mureş, pân-la Blaj!

Nu permitem celor care
Se pretind aici stăpâni,
Să ne calce în picioare
Demnitatea de români!

Căci în Ţara Românească
Nici un ins minoritar
N-are dreptul să clintească
Borna pusă la hotar!”

Poate te intereseaza si:

Sursa: vestea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here